SCANDINAVIAN DEFENDO

Scandinavian Defendons rötter sträcker sig ända till 1920–talet, och Shanghai i Kina. Shanghai var på den tiden den våldsammaste staden i världen. William E. Fairbairn fick under andra världskriget i uppgift att utveckla ett enkelt system för närkamp, kallat Defend-u. Avsikten var att skapa ett system som gick snabbt att lära in, men trots det var effektivt i självförsvar och vid kraftanvändning. Systemets målgrupp var de anställda vid den brittiska säkerhetstjänsten, och de utbildades på Camp X i Kanada.

Under årens lopp har teknikerna finslipats för att motsvara dagens behov. Bara de tekniker som fungerar i praktiken har införlivats i Defendo, medan allt onödigt eller osäkert har gallrats bort. Researchen har varit omfattande när teknikerna har dokumenterats, och inga tekniker har godkänts bara för att man antagit att de fungerar. Tack vare detta grundliga arbete är Scandinavian Defendo ett uppskattat, realistiskt självförsvarssystem, som anses höra till de bästa i världen.

Scandinavian Defendo är utvecklat för europeiska behov, och tar hänsyn till europeiska särdrag både i kultur och miljö. Belysning, klimat, kultur och miljö skapar specifika behov, som man absolut måste ta hänsyn till när det handlar om realistiskt självförsvar.

För att Scandinavian Defendo ska förbli en helhet, ett såväl tekniskt som taktiskt högklassigt system med effektiva inlärningsmetoder, så har Defendo Alliance samlat ett internationellt samarbetsorgan bestående av proffs inom kamp- och säkerhetsbranscherna. Dessa I.D.D.I.-instruktörer reser runt i världen och instruerar i Scandinavian Defendo, samtidigt som de samlar in den senaste kunskapen och åsikterna om nya behov i en föränderlig värld. Scandinavian Defendo strävar efter att alltid vara steget före.


Primus motor

Jyrki Saario har 35 års erfarenhet av kampsport och självförsvar, en pionjär inom Kickboxning och Muay Thai. Jyrki har också under många år varit en drivande kraft för att sprida kunskapen om verklighetsbaserat självförsvar inom de nordiska länderna.

Idag är Jyrki erkänd som en av de ledande profilerna inom självförsvar.

Utdrag ur CV:

  • Defendo Alliance Primus Motor
  • Krav Maga instruktör E2 (Imi certifierad)
  • IKMF Director Finland
  • KAPAP instruktör
  • Muay Thai instruktör
  • Kickboxning instruktör svart bälte 5 Dan
  • Boxning steg 4 instruktör

I Scandinavian Defendo har vi för tillfället Robert som certifierad instruktör.


Jyrki om Robert och T3:

“Robert har en gedigen bakgrund inom kampsport och ett stort intresse kring realistiskt självförsvar. Jag är glad och stolt över att ha honom som min elev. Han brinner för det han gör och sådana som han behövs i dagens samhälle. Jag rekommenderar alla som är intresserade av realistiskt självförsvar att ta reda på vad T3 har att erbjuda. Jag önskar T3 Självskydd lycka till.”


JYRKI SAARIO
Primus motor, Scandinavian Defendo


T3 Självskydd om Scandinavian Defendo

”Scandinavian Defendo är ett välorganiserat system där inget lämnas åt slumpen. Upphovsmakarnas samt instruktörernas hårda arbete och dyrköpta erfarenheter från verkliga händelser ihop med fakta och statistik gör Scandinavian Defendo mycket effektivt och realistiskt. De få, men heltäckande teknikerna, som till största del är grovmotoriska, gör det till ett enkelt och snabblärt system. Utbildningen vi genomgick håller absolut högsta standard och vi är mycket tacksamma över att få ta del utav den kunskap och erfarenhet Jyrki med sitt team erbjuder.”

T3 SJÄLVSKYDD


För mer information

Scandinavian Defendo´s hemsida